15 nástrojov, ktoré zvýšia vašu produktivitu na IT projektoch

15 nástrojov, ktoré zvýšia vašu produktivitu na IT projektoch

31.05.2024
5 min.

Počas budovania úspešnej IT kariéry bezpochyby príde moment, keď pocítite potrebu nájsť nástroj, ktorý by zefektívnil množstvo vašich úloh. TITANS sa ako spoločnosť zrodila z praktických skúseností ambicióznych IT špecialistov, a dodnes zostáva v kontakte s trendmi na rýchlo sa meniacom trhu. Keďže máme slabosť na inovácie, prinášame vám stručný prehľad užitočných softvérov, ktoré uľahčujú prácu množstvu IT expertov a expertiek v našej databáze.  

1. Malwarebytes

Ide o všeobecne známy antimalvérový nástroj používaný na celom svete. Vyniká v tom, že odstraňuje aj náročný a veľmi odolný malvér, ktorý majú iné antivírusové softvéry tendenciu prehliadnuť. Okrem toho je vybavený šikovnou technológiou známou ako Chameleon, ktorá zabraňuje tomu, aby sa akýkoľvek malvér modifikoval.

2. Recuva

Recuva vám príde vhod, keď potrebujete obnoviť dôležitý vymazaný súbor. Hoci to nedokáže za každých okolností, je bezplatný a rýchly, pričom vo svojom rozhraní ponúka užívateľsky prístupné prostredie.

3. CCleaner

Tento program sa často nazýva „Crap Cleaner“ a to z dobrého dôvodu: odstraňuje staré, nepodstatné a dočasné súbory zo systému. S jeho pomocou uvoľníte viac miesta na hard disku, čím zrýchlite a zefektívnite váš počítač. Skvelou vlastnosťou CCleaner je, že obsahuje aj prenosnú verziu, vďaka ktorej ho môžete umiestniť napríklad na externý hard disk, pripojiť ho a skenovať počítače bez potreby novej inštalácie. 

4. Slack

Podľa samotnej značky Slack je ich nástroj medzi firmami taký populárny, že ho na spoluprácu používa 80% spoločností z rebríčka Fortune 100. Kanály v službe sú navyše ako skupinové chaty – v tých verejných môžete zdieľať oficiálne oznámenia a viesť všeobecné konverzácie, zatiaľ čo súkromné kanály sú prístupné len konkrétnym ľuďom s udeleným povolením. Svojim kolegom z tímu môžete dokonca posielať priame správy a reagovať na ne pomocou emotikonov. Navyše, ak dlhšie kliknete na správu, môžete ju dodatočne upraviť.

Slack uľahčuje komunikáciu v tímoch.

5. Canva

V aplikácii Canva môžete v priebehu niekoľkých sekúnd navrhnúť profesionálne plagáty, prezentácie, logá, životopisy aj krásne príspevky na sociálnych sieťach. Nástroj vám automaticky otvorí prázdne plátno s ideálnou veľkosťou, na ktorom môžete tvoriť. Na rozdiel od iných tradičných softvérov na grafický dizajn má používateľské rozhranie, v ktorom sa dá ľahko orientovať, takže je skvelou voľbou aj pre začiatočníkov

6. Trello

Trello je vizuálny nástroj na správu projektov, ktorý využíva nástenky, zoznamy a tabuľky na to, aby pomohol tímom organizovať úlohy a projekty flexibilným spôsobom.

7. Dropbox

Obávate sa straty údajov? So službou Dropbox sú všetky v bezpečných rukách. Softvér používa pokročilé techniky šifrovania a automaticky zálohuje údaje, takže zostanú na serveroch aj v prípade, ak ich stratíte v primárnom zariadení. Vaše posledné úpravy sa tiež automaticky synchronizujú, čím sa zabezpečí, že budete mať k dispozícii svoju najnovšiu prácu, aj keď sa prihlásite z nového zariadenia.

8. Jira

Ak pracujete na tímovom projekte alebo ho riadite, pravdepodobne ste už počuli o aplikácii Jira. Daný softvér bez problémov spravuje tímy a úlohy jednotlivých členov, čím zabezpečí, že sa dostanete do cieľa v stanovenom časovom rámci. Jira môže pomôcť aj marketingovým tímom, ktoré plánujú veľké propagačné akcie, alebo finančným manažérom pri plánovaní rozpočtu.

9. Opera

Ak hľadáte intuitívny webový prehliadač, ktorý disponuje robustnými funkciami zabezpečenia a ochrany súkromia, Opera je pre vás tá pravá. Ide o inovatívny prehliadač so zabudovanou VPN, ktorá účinne skrýva vašu IP adresu, disponuje praktickým šetričom batérie a urýchľuje komunikáciu prostredníctvom funkcie správ na bočnom paneli. Okrem toho vďaka súkromnému prehliadaniu nebude mať ani samotný prehliadač tušenie o tom, čo hľadáte.

Opera je IT nástroj, ktorý disponuje robustnými funkciami zabezpečenia a ochrany súkromia.

10. Figma

Figma je najpoužívanejší softvér pre ľudí, ktorí vytvárajú UX/UI dizajny pre webové stránky, mobilné aplikácie alebo iné digitálne produkty. Jeho výnimočnou výhodou je, že na projekte môže pracovať celý tím súčasne a to priamo z pohodlia domova. Softvér navyše automaticky synchronizuje vaše údaje s cloudom, takže najnovšie aktualizácie sú zálohované v reálnom čase. 

11. GitHub

Ide o najlepšiu platformu pre zdieľanie kódu medzi vývojármi, ktorá umožňuje ukladať, sledovať a spolupracovať na vývoji digitálnych produktov v reálnom čase. GitHub navyše môže slúžiť ako centrum vašej osobnej značky, kde môžete zdieľať svoj profil ako životopis alebo portfólio a prezentovať svoju prácu.

12. TeamViewer

Odborníci zo zákazníckeho servisu sa často spoliehajú na TeamViewer pri riešení problémov alebo pri usmerňovaní používateľov o produktoch. Umožňuje totiž vzdialený prístup k iným zariadeniam prakticky kdekoľvek a kedykoľvek. Funguje na rôznych platformách, takže môžete pristupovať k mobilnému zariadeniu cez počítač, k zariadeniu so systémom iOS cez Android a podobne. Môžete tiež jednoducho prenášať súbory medzi prepojenými zariadeniami. 

13. Adobe After Effects

Využívajú ho profesionálni vývojári hier, filmoví tvorcovia, dizajnéri a ďalší umelci. Ide totiž o jeden z najvšestrannejších softvérov na úpravu pohyblivej grafiky a vizuálnych efektov.  

14. Visual Studio Code

Nenáročný, ale výkonný editor zdrojového kódu – aj tak by sa dal opísať Visual Studio Code. Podporuje vývoj vo viacerých programovacích jazykoch a ponúka celý rad rozšírení a integrácií.

15. Confluence

Ide o nástroj, ktorý umožňuje tímom vytvárať, zdieľať a spolupracovať na projektoch v centralizovanom pracovnom priestore, vďaka čomu zvyšuje ich mieru produktivity.

Confluence je nástroj, ktorý umožňuje tímom vytvárať, zdieľať a spolupracovať na projektoch v centralizovanom pracovnom priestore.

Pokiaľ obľubujete rôznorodé výzvy, na ktorých môžete pracovať z pohodlia domova alebo popri cestovaní po svete, možno ste ďalším Titanom či Titankou, ktorú hľadáme. Už 11 rokov prepájame relevantné IT talenty v našich radoch, ktorých je už viac ako 30 000, s vybranými inovatívnymi projektmi. Často sú prospešné pre spoločnosť, poskytujú im príležitosť vylepšiť ich portfólio a získať nadštandardné finančné ohodnotenie. Zistite, aké ďalšie výhody poskytuje freelancing pod záštitou TITANS, a využite svoje IT super schopnosti naplno!

33 121

Titanov, ktorí sa
k nám pridali

682

Klientov, ktorí sa
k nám pridali

463 317

Úspešne dodaných
man-days