IT event, ktorý mení kariéry

IT event, ktorý mení kariéry

20.06.2024
4 min.

CODECON si ako najväčší IT event pre vývojársku komunitu aj po rokoch zachováva priateľskú atmosféru a nadšenie pre nové poznatky. Aj vďaka tomu ho navštevuje čoraz pestrejšia paleta generácií. Aktuálny ročník v Bratislave sa však predsa niečím odlišoval – celoslovenská konferencia oslávila okrúhle desiate narodeniny. 

Tento IT event nás ako zakladajúceho partnera nemôže urobiť viac hrdými. Neklamným znamením, že sa mu darí čoraz viac, je skutočnosť, že pre viac ako polovicu účastníkov a účastníčok predstavoval tento ročník úplnú premiéru. Pricestovali sem zo všetkých krajov Slovenska a dokonca aj z Českej republiky! Niet divu, veď 28 single talkov a päť panelových diskusií na celkovo štyroch stageoch, to človek nezažije na tunajšej IT scéne každý deň. 

Koľko vývojárov a vývojárok a zmestí do Starej tržnice?

Táto rečnícka otázka môže pôsobiť ako začiatok vtipu, no organizačný tím si ju možno nasledujúce roky bude musieť položiť s plnou vážnosťou. Aktuálny ročník priniesol nový rekord, celkovo 1518 registrácií na podujatie, a dá sa predpokladať, že dané číslo bude v budúcnosti stúpať čoraz viac. Zatiaľ sa však ľuďom, ktorí organizujú náš obľúbený IT event, šikovne darí zabezpečiť, aby bolo množstvo stánkov, pódií a osôb v dostatočnej rovnováhe. 

Aj Titani a Titanky sa dostavili v hojnom počte, aby tak poskytli podporu a odborné rady pre všetky IT talenty, ktoré nás prišli navštíviť. Ponuka projektov špičkovej kvality mnohé z nich motivovala, aby sa rovno zaregistrovali do našej databázy a vyskúšali si freelancingovú kariéru po boku skúseného a férového partnera. Bolo zjavné, že stánok TITANS pre nich nebol len zástavkou, na ktorej získali pečiatku potrebnú na zapojenie sa do súťaže, ale aj vopred stanoveným cieľom. Sme za to veľmi vďační!

IT event prilákal rekordný počet účastníkov a účastníčok.

IT event predstavil hack, ktorý si zamilujete: open-source LLMs 

Tak ako organizačný tím CODECON verí, že vzdelávanie v IT sfére by malo byť dostupné pre každého, a preto necháva vstupné na konferenciu stále bezplatné, aj nám záleží na rozvíjaní vašich schopností. V dobe umelej inteligencie (AI) sa trendy na trhu menia rýchlosťou blesku, a tak sme si priviedli na pomoc fundovaného odborníka z Kempelenovho inštitútu inteligentných technológií (KInIT). 

Jaroslav Kopčan bol prvým spíkrom, ktorý v ten deň vystúpil na TITANS STAGE, a hneď sa mu podarilo zaplniť celú sálu zvedavým publikom. Keďže v rámci svojej kariéry sa zaoberá vývojom v oblasti AI, vo svojej prednáške prezradil, ako možno efektívne využiť open-source veľké jazykové modely (LLMs). Výrazný záujem o danú tému potvrdilo aj množstvo otázok, ktoré dostal cez Slido, a ďalšia hodina, ktorú strávil rozprávaním sa s účastníkmi pri našom stánku. Ak je vám ľúto, že ste jeho prednášku zmeškali, máme pre vás super správu: záznam bude do troch mesiacov zverejnený na youtube kanáli podujatia!

Hrá sa to s loptou, ale futbal to nie je 

Dali sme vám sľub a dodržali sme ho: na najväčší IT event TITANS sme prichystali neprehliadnuteľnú aktivitu, pri ktorej sa ochotne zapotila veľká časť účastníkov a účastníčok konferencie. Multiball interaktívna stena, na ktorej si zahrali loptové hry rôzneho druhu, však predstavovala viac ako len zábavu. Tie osoby, ktoré dosiahli najvyšší počet bodov, si totiž domov odniesli Lego s motívom Rukavice nekonečna, Batcycle a helmy Mandaloriana.  

Energiu im dodali nielen naše preslávené krovky, ale i vegánske čokolády od poctivého slovenského výrobcu Lyra. Najviac pochvál zožala malinová novinka, mňam! Okrem toho sa nám podarilo zahnať júnovú horúčavu ďalším novým prírastkom na titanskom stánku – mätovými žuvačkami, ktorých osviežujúci efekt sa zišiel pri každom úspešnom networkingu. 

Na IT event sme priniesli interaktívnu Multiball stenu.

Minulý rok bol titanským prekvapením v podobe stand-upu, no tentoraz stál na pódiu takmer celý deň ako moderátor. Talentovaný Ján Gordulič rozhodne objavil ďalší kariérny priestor, kde sa cíti ako doma. Spolu s novým desaťročím tak CODECON získal aj novú tvár. 

Veľká vďaka patrí celému organizačnému tímu, ktorý každý rok dvíha latku čoraz vyššie, ale aj našej obľúbenej IT komunite, ktorá je neustále v centre nášho záujmu. Nech žije CODECON, oáza vývojárov a vývojárok!

33 122

Titanov, ktorí sa
k nám pridali

682

Klientov, ktorí sa
k nám pridali

463 317

Úspešne dodaných
man-days